Редактор: Виолета Николаеваe-mail: [email protected]Васил Василев, председател на общобългарски комитет Васил Левски коментира

...
Редактор: Виолета Николаеваe-mail: violeta_nikolaeva_petel.bg@abv.bgВасил Василев, председател на общобългарски комитет Васил Левски коментира
Коментари Харесай

Васил Василев: Съветът за гражданско общество беше избран като обществена поръчка - потайно

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: [email protected]

Васил Василев, ръководител на общобългарски комитет " Васил Левски " разяснява избора на Съвет за развиване на гражданското общество в страната в студиото на " Лице в лице " по БТВ:

" Начинът на осъществяване на изборите и основаването на подобен съвет протече по този начин: събраха се 14 организации - оскъдна част, само че получават правото от правителството да съставляват цялото гражданско общество. 

Съветът има за цел да координира гражданското общество и властта. Когато то е мощно, е задоволително стабилен коректив на властта и във вяска страна властта се преценява и върви напред с такова общество. Създаването на подобен съвет може да бъде приветствано.

Големият проблем беше в гласуването - една група организации, които произлизат от едно семе, гласоподаваха едни за други. Те са към 200 цивилен сдружения, съфинансирани от външни източници. Те разчитат на непознато, не на българско финансиране. Почти всички от тях са последователи на неща, които са отхвърлени от българското общество - Истанбулската спогодба, Стратегията за детето, съвсем всички са последователи на закона за обществените услуги, те влизат в несъгласие с настроенията на българското общество и не могат да претендират да го показват.

В противоположен случай щеше да има път към действителната народна власт в България. Сформирането беше оповестено единствено в уеб страницата на Министерски съвет. Това припомня на метода, по който потайно се афишират публичните поръчки - в издание, което никой не чете. Срокът беше прекомерно къс, а с цел да си извади човек нужните документи, отива най-малко една седмица. Много организации не можаха да стигнат до класиране, единствено тези, които знаеха, го направиха като се приготвиха авансово. 99% от българите не знаят, че съществуват тези сдружения. 

Със сигурност ще реагираме. Цацаров споделя, че представителността на съвета буди подозрение и има несъгласие сред закона и правилника му и има подозрения за антиконституционност. Искаме различна организация на гражданското общество. Ние се финансираме единствено с български пари. От донори. ", изясни общественикът предприемач.

" Ковид катализира процесите на смяна в света. Ще има разбъркване на пластовете и криза. Брутният вътрешен продукт понижава в развитите страни - в Европа, Съединени американски щати, това ще се отрази и на нас. Ние би трябвало в този плевел океан да стъпим на едно избавително островче и да оцелеем. За първи път има значение кой ще завоюва в Съединени американски щати. Ако Тръмп остане на власт, светът ще стартира да се развива в една посока. Ако демократите завоюват, ще стартира да се развива в друга посока. Те ще дадат разнообразни тласъци на отношение в света, в това число и към България. Важно е кое е по-добро за нас. България би трябвало да пази своя суверенитет и да води договаряния с останалите страни. ", заключи международната обстановка гостът в студиото. 

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР